English (United Kingdom)Turkish (Turkiye)
banner kayit2

banner kayitliste

çubuk
banner_isbank
gsb logo 2019
 tsf logo_2015
 
Çubuk Belediyesi Açık Satranç Turnuvası Başladı

Çubuk Belediyesi'nin destekleriyle Türkiye Satranç Fedeasyonu tarafından düzenlenen Çubuk Belediyesi Uluslararası Açık Satranç Turnuvası, 29 Temmuz Pazartesi günü Sebat Kolejinde düzenlenen açılış töreni ile start aldı.

Turnuvada, ülkemizin 61 ilinden, KKTC’den ve Rusya, Gürcistan, İran, Moldova, Türkmenistan, Özbekistan, Suriye gibi 10 ülkeden 58'i yabancı olmak üzere toplam 887 sporcu yarışıyor. 

Turnuvanın açılış törenine TSF Başkanı Gülkız Tulay, Çubuk Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş, AK Parti Ankara Milletvekili Orhan Yegin, Çubuk Belediyesi eski Belediye Başkanı Tuncay Acehan, TSF Yönetim Kurulu Üyesi WIM Nilüfer Çınar Çorlulu, Ankara İl Temsilcisi Engin Güleç, Çubuk İlçe Temsilcisi Veysel Kılınçarslan sporcular, veliler ve çok sayıda davetli katıldı.

Çubuk’ta satrancın son yıllarda büyük bir gelişme gösterdiğini, 5 binin üzerinde lisanslı satranç sporcusu olduğunu söyleyen TSF Başkanı Gülkız Tulay, törende yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Satranca yatım yapmak, bir ülkenin geleceğine yatırım yapmaktır. Bunu her zaman dile getiriyoruz. Çubuk Belediyesi Açık Satranç Turnuvasını beş yıl önce eski başkan Tuncay Acehan ile başlatmıştık. Ne mutlu bize ki yeni başkanımız Baki Demirbaş turnuvamızı devam ettirme kararı aldı. Baki Başkanımız hiç tereddüt etmeden böyle bir organizasyonu hem Çubuk hem ülkemiz, çocuklarımız hem de Federasyonumuz için ertelemeden devam edelim dedi. Kendilerine teşekkür etmek istiyorum. Bu güzel niyetler böylesine güzel bir katılımla 5. Uluslararası Çubuk Açık Satranç Turnuvasını yapmayı bize nasip etti. Ciddi bir ödül var. Konaklama desteği var. Aslında satranç sporcularını Çubuk’a çeken en önemli faktör, başta kamu kurumlarının, Çubuk halkının dışarıdan gelen satranç sporcularına gösterdikleri misafirperverlik. Bu duygular buraya çok ciddi bir kalabalığı çekti. Bugün burada 10 ülkeden 900’e yakın sporcu olacak. Sadece spor yapmayacaklar, çeşitli gezi programlarına da katılarak hem turnuva hem tatil hem de kültürel etkinlikler gerçekleştirecekler. Ankara il temsilcimize, ilçe temsilcimize, görev alan hakem arkadaşlarımıza, tüm ilçe teşkilatlarına ve bu güzel mekanı bizlere açan Sebat Koleji yöneticilerine ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Katılan tüm sporculara ayrı ayrı başarılar diliyorum.”

5. Uluslararası Çubuk Belediyesi Açık Satranç Turnuvasının açılışında tüm katılımcıları selamlayan Çubuk Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş ise şu ifadeleri kullandı:

“Beşincisini düzenlediğimiz Uluslararası Açık Satranç Turnuvasının hayırlı olmasını temenni ediyorum. Önceki başkanımız Tuncay Bey tarafından başlatılan ve başarılı organizasyonlarla bugün beşincisini yapacağımız turnuvaya katılan tüm sporcu arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Bir hafta boyunca gerek yurt içi gerek yurt dışından katılan tüm misafirleri ağırlamaktan memnuniyet duyacağız. İnşallah ilçemizi, Ankara’mızı tanıma fırsatı bulursunuz. Başarılı bir organizasyon olacağı kanaatindeyim. Bu güzel mekanı bize sağladıkları için de Sebat Koleji’ne teşekkürlerimi iletirim. Çubuk haklımızın sıcaklığı ile buradaki turnuvada güzel bir hafta geçireceğinize inanıyorum. Hepinizi 14'üncüsünü düzenleyeceğimiz Turşu festivaline davet ediyor, tüm katılımcı arkadaşlara başarılar diliyorum."

Çubuk halkının turnuvadan çok memnun olduğunu dile getiren AK Parti Ankara Milletvekili Orhan Yegin de şunları söyledi:

“Bu turnuvayı başlatanlara, bugüne kadar getirenlere, bugün beşincisini düzenlemeye vesile olanlara, ailelere ile beraber gelen kıymetli sporcularımıza, hakemlerimize çok teşekkür ediyorum. İçinde insan yoksa her şey anlamsızlaşıyor. Bugün bu turnuvaya binin üzerinde katılım gösteren sporculara ve ailelerimize ve bunu organzie edenlere çok teşekkür ediyoruz. Çubuk’un ve Ankara’nın imkanlarından yararlanmanız için emriniz amade olacağız.”

Açılış konuşmalarının ardından TSF Başkanı Gülkız Tulay ve Çubuk Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş’ın açılış hamleleri ile turnuva başladı. 

cubuk191 5

collagecubuk

 Çubuk Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş, TSF Başkanı Gülkız Tulay ve AK Parti Ankara Milletvekili Orhan Yegin

cubuk191 4

cubuk191 6

cubuk191 4

cubuk191 2

cubuk191 1

 
Turkish Chess Federation © 2014