English (United Kingdom)Turkish (Turkiye)
banner kayit2

banner kayitliste

çubuk
banner_isbank
gsb logo 2019
 tsf logo_2015
 
Çubuk Açık Başladı

IMG 1675

Bu yıl birincisi düzenlenen Çubuk Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ile Yükselen Koleji Spor Salonu’nda Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali dâhilinde gerçekleşen Uluslararası Çubuk Açık Satranç Turnuvası 17.30’da Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Acıelma, Belediye Kültür İşleri Sorumlusu Ahmet Karakuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, Ankara İl Temsilcisi Nilüfer Çınar Çorlulu, Sporcular ve Misafirlerin katılımları ile başladı.

Açılış töreni hain saldırılarda şehit düşen kahraman askerlerimizin anısına saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Protokol konuşmalarından sonra klasikleşen turnuva açılış hamlesi yapıldı.

Ankara İl Temsilcisi Nilüfer Çınar Çorlulu
İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan
Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Acıelma
Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin

Turnuvanın birinci turunda A kategorisi 1. masada GM Kıvanç Haznedaroğlu, Kadir Gökberk Yapıcı ile kaşılaştı. Karşılaşma ilginç pozisyonlara sahne oldu. Karşılaşmanın galibi siyah ile oynayan Kadir Gökberk Yapıcı oldu.



A kategorisi 2. masada Murat Keser, GM Davit Benidze kaşılaşması oldu. Karşılaşmayı Siyah ile oynayan Gürcü sporcu Benidze oldu.




3. Masada Türkmen sporcu IM Meilis Annaberdiev, Shahin Hajiyev ile karşılaştı. Maçı beyaz ile oynayan Annaberdiyev kazandı.




B kategorisi birinci masada Yunus Emre Doğan rakbi Eyüp Türkücü karşısında galibiyete ulaştı. 2. masada ise Muhammet Boğaz rakibi Batuhan Sütbaş'a kaybetti. 3. Masada ise Mert Sakarya rakibi Halil Levent Uçan karşısında galip geldi.

Turnuvanın 2. turu 09.09.2015 Saat 10:00 da başlayacak ve her kategorinin ilk 8 masası canlı yayınlanmaya devam edecektir.

Fotoğraf Galerisi
 
Turkish Chess Federation © 2014